Atonement

25 feb.

Multe dintre filmele care ”apar” azi, ca ciupercele după ploaie care au ca subiect niște banalități , teme americanizate pe care le știu majoritatea. Deja, publicul știe ce va urma sau cu ce se  va termina un film în timp ce-l vizionează. Eu, personal, am văzut multe filme proaste și cele care te fac să crezi că te poți schimba sau care, cică, te automotivează încercând să faci lucruri ieșite din comun. Filmul este o artă și de aia,ca și oricare altă artă este criticată, deci, am să critic și eu unul, din punct de vedere pozitiv, și anume Atonement  

Este un film britanic, o adaptare a romanului omonim scris de Ian McEwan. Filmul începe în Anglia anului 1935, în cea mai calduroasă zi a anului. În umbra din ce în ce mai aproape a Celui De-al Doilea Război Mondial, Briony Talis și familia ei duc o viață înstarită și privilegiată în enormul lor conac în stil victorian. După ce familia se adună la sfârșit de săptămână, combinația dintre căldura sufocantă și multele emoții reprimate ieșite la suprafață crează un sentiment de amenințare și pericol. Briony, o scriitoare promițătoare, e o fata cu imaginația bogată. Printr-o serie de neânțelegeri catastrofice ea il acuza pe Robbie Turner, fiul administratorului și iubitul surorii sale Cecilia, de o crimă pe care nu a comis-o. Acuzația distruge dragostea dintre Robbie si Cecilia și schimbă dramatic cursul vieții lor.

Vi-l recomand cu căldură și cu plăcere deoarece este unul bun și nu ca toate SF-urile sau comediile de prost gust la care mulți dintre noi își pierd din prețiosul timp liber, timp în care pot să facă multe alte lucruri interesante decât să se uite la niște bullshit-uri.

Dacă v-am făcut curioși vă puteți uita la Trailer și dacă vă place atunci, vizionare plăcută!

Lasă un comentariu